top of page
Search

M1-Tema 14-Temperatura de culoare

Cat de importante sunt sursele de lumina intr-o casa

Sursele de lumina sunt prezente atat in fiecare incapere din casa ta, cat si in curte sau gradina. Pe langa importanta ei evidenta, lumina are puterea de a ne schimba si influenta starea de spirit, dar si atmosfera din locuinta.

Corpurile de iluminat suspendate

Spre deosebire de plafoniera, ce sta fixa pe tavan si nu ocupa mult spatiu, corpul de iluminat suspendat este potrivit, mai degraba, pentru o zona de dining. Sunt ideale pentru pasionatii de arhitectura deoarece poate fi aleasa in forma de cupola sau in alte forme ce atrag atentia.

Corpurile de iluminat de perete

Asa cum le zice si numele, corpurile de iluminat de perete se fixeaza de peretii casei tale. Pot fi pozitionate in dreptul noptierei tale, langa pat. Sunt ideale pentru citit, mai ales daca alegi un corp de iluminat ce are functia de reglare existenta.

Lumina, element esențial în decor

Simplul fapt de a muta o veioză de pe noptieră la nivelul podelei va schimba complet percepția decorului din dormitor. Experiența este valabilă în oricare altă cameră, iar efectul este identic. Lumina este esențială și trebuie integrată în decor în funcție de destinația de bază a încăperii și de preocupările care se pot derula în oricare cameră din casă. Evident, nici dormitorul nu face excepție.

O singură sursă de lumină nu este suficientă pentru toate acestea și este necesar să combini sursele calde și delicate de lumină cu cele necesare pentru toate celelalte activități care au nevoie de lumină ambientală. Realizezi asta prin stratificarea luminii, adică prin amplasarea în dormitor a mai multor surse de lumină, care să se potrivească pentru tot ceea ce ai nevoie.


Sursele de pe care am luat informatiile


https://www.eco-iluminat.ro/blog/sfaturi-de-iluminat/necategorisite/lumina-calda-sau-lumina-rece-temperatura-de-culoare-becuri-potrivite-spatii-ale-casei/

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page